Inici | Contacte | Ajuda | A A A | RSS RSS 2.0

1.4 Perfil de la demanda i l’oferta laborals i nivell de cobertura

1.4 Perfil de la demanda i l’oferta laborals i nivell de cobertura
Autor Govern obert | Perfil de la demanda i l’oferta laborals i nivell de cobertura - 28/12/2012

La temporalitat és la nota predominant en les contractacions i, per tant, en les característiques de les demandes d’ocupació.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Respecte el volum total d’ofertes, el servei d’intermediació de CORESSA gestiona aproximadament un 10%, del qual el 86% correspon a ofertes de la mateixa empresa municipal i de l’Ajuntament de Sant Boi. En aquest sentit, caldrà veure com impacta la irrupció de les empreses de treball temporal com a agències de col·locació, tal com preveu la reforma laboral, donada la seva capacitat de relació actual amb sectors econòmics claus a la ciutat.

 
El 2011, les ofertes d’empreses externes encaixaven amb els subgrups professionals que més han vist incrementar el nº de persones aturades el darrer any: comercials i representants, dependents de comerç, i personal de neteja.
 
Les feines preferents dels demandants de feina a CORESSA durant el 2011 encaixaven amb el perfil de llocs de treball oferts per la mateixa empresa: serveis a les empreses (operaris de neteja industrial), edificació i obres públiques (oficis de la construcció: paletes, manobres) i serveis a la comunitat i personals (escombriaires i operaris de manteniment). Les feines preferents no encaixaven però amb els dos perfils més demandats per les altres empreses (vendes/comercials i hostaleria), sí en canvi amb els dos següents més demandats (serveis a les empreses: operaris de neteja; i comerç: dependents). En el cas de l’hostaleria, destacar que és la segona activitat amb més llicències atorgades des del 2010, i la sisena tant en termes de població aturada com en generació de noves contractacions.


Enllaç permanent:


 

Afegir comentari

Fitxa d'usuariIniciar sessió | Registrar-se