Inici | Contacte | Ajuda | A A A | RSS RSS 2.0

1.3 Generació d'activitat econòmica

1.3 Generació d'activitat econòmica
Autor Govern obert | Generació d’activitat econòmica - 28/12/2012

Al conjunt de la ciutat, les empreses vinculades al comerç al detall són les que han experimentat un major creixement en nombre: concentren el 42% de les llicències d’activitat atorgades des de l’agost del 2010 fins al juliol del 2012 (és a més la tercera activitat més generadora d’ocupació en el que portem d’any) i és l’activitat amb un millor balanç del nº d’empreses entre finals del 2009 i principis del 2012: 30 comerços més (un 9% més).

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
L’activitat comercial no obstant presenta també símptomes de fragilitat, ja que al mateix temps ha estat l’activitat que ha registrat més nous aturats el darrer any.
 
La restauració (serveis de menjar i begudes) i altres serveis personals (fonamentalment perruqueries) concentren quasi un 25% de la resta de llicències. La primera també té un balanç positiu entre finals de 2009 i principis de 2012 de 8 establiments més (+ 4,7%).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Respecte els polígons, cal destacar el creixement d’empreses d’activitats immobiliàries i de lloguer i de serveis a les empreses, activitats emergents demandants d’espais més petits que els disponibles als polígons. Respecte el conjunt de la ciutat, les activitats administratives d’oficina són la segona activitat amb un millor balanç del nº d’empreses des del 2009: 12 empreses més, que significa un creixement de més del 100%.
 
De l’altra, el contrast entre les activitats de la construcció que a priori s’han adaptat a les noves circumstàncies (un 10% de les noves empreses dels polígons) i activitats auxiliars a la construcció que han patit un fort retrocés, com la indústria de la fusta (un 29% de les empreses dels polígons que van tancar hi pertanyien, amb una pèrdua associada del 38% de llocs de treball respecte el total d’ocupació destruïda).
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Enllaç permanent:


 

Afegir comentari

Fitxa d'usuariIniciar sessió | Registrar-se