Inici | Contacte | Ajuda | A A A | RSS RSS 2.0

1.8.2 Quins són els factors de localització claus que expliquen la preferència per Sant Boi?

1.8.2 Quins són els factors de localització claus que expliquen la preferència per Sant Boi?
Autor Govern obert | Altres factors de localització - 24/12/2012

Caldria realitzar un estudi específic per tal de poder donar resposta adequada a aquesta qüestió; no obstant això, podem avançar-nos en identificar quins factors de localització podrien ser claus en la preferència per Sant Boi: · la facilitat de transport, especialment per carretera; · la distància amb els centres logístics; · que hi hagi aparcaments per als vehicles de transport –camions-; · el centre biomèdic i biotecnològic (Banc de teixits), tot i admetent que és més important el de Barcelona que el de Sant Boi.

 

Les multinacionals valoren especialment el servei de taxi. La proximitat a la Fira de Barcelona, i a la Plaça d’Espanya de BCN és molt important per a la majoria d’empreses i sobretot les multinacionals. Per acabar, el Parc d’empreses de Viladecans, sent molt millor funcionalment a nivell de telecomunicacions que el de Sant Boi, no ha acabat absorbint el sector empresarial que ha optat per instal·lar-se a Sant Boi.
 
Atès que la velocitat de les xarxes tecnològiques és factor clau, i que no tot el territori està prou cablejat, s’assenyala la importància de poder canviar el marc normatiu. Telefónica és la propietària del cablejat, i ara s’hauria de fer de nou, però al·lega que no té diners per fer aquesta infrastructura. Canviar el marc normatiu permetria negociar amb altres empreses de telefonia mòbil per incentivar la inversió, encara que fos augmentant la competència entre elles. Però ara és l’AMB qui està al càrrec d’aquest projecte.
 
Finalment, apuntem unes característiques que es tenen en compte en un rànquing americà per ordenar les ciutats en funció de la capacitat o el potencial de negocis i són: el marc social i polític, el marc i dinamisme econòmic, els serveis a les empreses, els serveis als executius, la infrastructura i la connectivitat física, el capital humà, la sostenibilitat mediambiental i el poder de marca que té la ciutat.

 

Fitxes metodològiques (INDICADORS):

Factors de preferencia de localització de l’activitat económica a Sant Boi (hipótesis): Servei de Projectes, Obres i Infrastructures, Ajuntament de Sant Boi de Llobregat


 

 

 


Enllaç permanent:


 

Afegir comentari

Fitxa d'usuariIniciar sessió | Registrar-se