Inici | Contacte | Ajuda | A A A | RSS RSS 2.0

1.8.3 Quins serveis oferts a les empreses són valorats com a factors per instal·lar-se a la ciutat? Quins caldria millorar o implantar?

1.8.3 Quins serveis oferts a les empreses són valorats com a factors per instal·lar-se a la ciutat? Quins caldria millorar o implantar?
Autor Govern obert | Altres factors de localització - 21/12/2012

Algunes empreses quan han demanat instal·lar l’activitat a Sant Boi han comentat que el que més es valora és la bona comunicació que té Sant Boi per carretera, i expressen que és important el nus d’autopistes.

 Nota metodològica: no sabem quina incidència tenen els serveis oferts a les empreses perquè els considerin factors per instal·lar-se a la ciutat i sense un estudi específic que ho aclarís, només podem inferir alguns:

 

 

 

També s’ha comentat, però en el sentit contrari, que el preu del sòl és molt més baix al nord de la comarca.

 
Actualment estan en procés de reordenació les superfícies de les activitats de varies grans empreses instal·lades a Sant Boi de ja fa temps (Schneider, Naeko, Synthon, El Gamo), que destaquem pel que suposa en quant a inversió i negoci i d’altres noves (Azkar, Trans Junior) dins del sector aeroportuari, la qual cosa fa pensar que el que ofereix Sant Boi, encara que no siguin incentius directes, si que aposten per romandre-hi i ampliar les instal·lacions. Si a més, tenim en compte que la taxa per a l’obertura o ampliació de l’activitat és la més baixa de l’entorn, segur que ajuda a ampliar-les o deslocalitza-les d’altres ubicacions i concentrar-les al nostre entorn.
 
També podem tenir en compte que el perfil genèric de moltes de les noves empreses actualment és el de magatzems de distribució, i així mateix ho és en els municipis de la zona, tots ells comparteixen proximitat amb el Port de Barcelona, l’Aeroport, la Fira de Barcelona (que en aquest cas tenen millor comunicació Sant Boi i Cornellà amb la Fira al terme de l’Hospitalet perquè té parada directe a Ferrocarrils de la Generalitat). Tenint en compte aquest perfil de magatzem de distribució és quan queda palès que la part variable de la taxa de la llicència d’activitats en funció de la superfície, fa variar molt la diferència d’aquesta taxa entre els municipis veïns i nosaltres.
 
Els Mossos d’Esquadra de Sant Boi esmenten que els projectes d’empreses grans requereixen tenir plans de seguretat i d’emergència, i que els demanen informació sobre el temps de resposta dels cossos de seguretat en emergències per poder completar aquests projectes. Aquesta temps de resposta, en la zona industrial, és de 7 minuts per als Mossos, i el nostre Servei Local de Seguretat és de 3 minuts. Per que fa als bombers, encara és menor ja que són a la mateixa zona industrial. Les empreses valoren bé que aquest temps de resposta i intervenció sigui tan ràpid.

 

Fitxes metodològiques (INDICADORS):

Elements destacats per a la localització de l’activitat económica a Sant Boi: Unitat de Llicències i Via Pública de l’Ajuntament de Sant Boi

 

 

 


Enllaç permanent:


 

Afegir comentari

Fitxa d'usuariIniciar sessió | Registrar-se