Inici | Contacte | Ajuda | A A A | RSS RSS 2.0

1.9.4 Quin impacte té l’obertura de nous grans supermercats urbans en la resta de teixit comercial?

1.9.4 Quin impacte té l’obertura de nous grans supermercats urbans en la resta de teixit comercial?
Autor Govern obert | Teixit comercial i mercats municipals - 20/12/2012

En l’actualitat estem gestionant els impactes de l’obertura massificada de grans centres comercials tant al voltant del nostre municipi, com dins del territori municipal de Sant Boi. Pràcticament cada any s’ha anat obrint un gran centre comercial al nostre voltant i això fa que siguem la zona de Catalunya i d’Espanya que concentra més centres comercials.

  

Centre Comercial
Emplaçament
Corte Inglés
Cornellà
Eroski
Cornellà
Splau
Cornellà
Vilamarina
Viladecans
Barnasud
Gavà
Ànec Blau
Castelldefels
Gran Via 2
Hospitalet
Carrefour
El Prat
Alcampo
Sant Boi

 
 
Al marge de l’IKEA de l’Hospitalet especialitzat en el sector mobiliari i del nou centre comercial Las Arenas aquest ja a l’entrada de la ciutat de Barcelona i de recent inauguració.
 
La possible instal·lació d’un nou centre comercial, concretament la marca Mercadona, es demandat per part de la ciutadania, en tots els estudis efectuats.
Pot tenir un impacte negatiu sobre aquells establiments que tenen un format de supermercat (Caprabo), no així al Lidl Sant Boi, que té un segment propi.
Es pot afirmar que el Mercadona té bona premsa, és un format discount però amb qualitat.
Existeixen determinats centres comercials com Hipercor, Caprabo o Carrefour que tenen certa “por” al fenomen Mercadona.
L’impacte dins del nucli urbà de Sant Boi, es preveu que no afecti en negatiu al petit comerç, però seria interessant disposar d’un estudi previ d’impacte, així com posterior, uns mesos desprès de la instal·lació del mateix.
El que si que es pot veure afectat és el Mercat de Torrelavila, actualment en situació delicada, sobre tot si DIA deixa d’estar instal·lat al mercat. En aquest sentit, es pot confirmar una baixada de vendes per part del DIA, per l’efecte dels Mercadona dels supermercats Splau i Vilamarina.
 
Un element que pot incidir i modificar l’actual mapa comercial, i tenir més opcions de fer oferta comercial, és l’autorització per part de la Generalitat d’estendre la venda al detall a la zona industrial del territori municipal, concretament a la C-245, en aquells casos que presentin naus amb una distància relativament petita a nivell de façana i que es concretaria físicament entre les rotondes de la Parellada i Plaça del Llobregat.

 

 

Fitxes metodològiques (INDICADORS):

 

Grans superfícies de l’entorn de Sant Boi: Unitat d’Assistència a la Planificació i Avaluació, Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

 

 


Enllaç permanent:


 

Afegir comentari

Fitxa d'usuariIniciar sessió | Registrar-se