Inici | Contacte | Ajuda | A A A | RSS RSS 2.0

2.3 Factors/relacions de convivència

2.3 Factors/relacions de convivència
Autor Govern obert | Factors/relacions de convivència - 16/01/2013

Podem agrupar en 6 grans apartats, els principals estereotips associats a la població immigrada: - Escolarització i igualtat educativa - Protecció social (ajudes, impostos) - Mercat laboral i activitat comercial - Convivència i interculturalitat - Seguretat - Salut

 

En aquesta línia, s’està treballant amb un projecte de convivència per desmuntar rumors.
 
L’any 2012, la taxa d’immigració ha viscut un canvi de tendència ja que ha baixat respecte a l’any anterior. També s’observa un estancament pel que fa a la mobilitat de la població immigrada (les altes de padró d’estrangers procedents de l’estranger) i un decreixement en les altes de padró d’estrangers d’altres municipis.
 
Contingents de població immigrada provinent de l'estranger per sexe (2009-11) i evolució de la demanda d'informes d'arrelament i reagrupament (2008-12)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Les condicions de vida de la població immigrada cal emmarcar-les en una major tendència de creixement de l'atur, una major propensió/risc a viure sota el llindar de la pobresa i una situació actual de privació material força més elevada que la resta de la població en relació a tots els conceptes emprats (ex. capacitat de fer front a despeses imprevistes, capacitat de pagar sense endarreriments o possibilitat de mantenir l’habitatge a una temperatura adient).
 

Percentatge de persones que es troben en situació de privació en 5 supòsits a la província de Barcelona, segons origen de la població (2011)

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Enllaç permanent:


 

Afegir comentari

Fitxa d'usuariIniciar sessió | Registrar-se