Inici | Contacte | Ajuda | A A A | RSS RSS 2.0

2.6.4 Quin és el perfil de la població aturada estructural? (de llarga durada, i possiblement amb més d’una generació)

2.6.4 Quin és el perfil de la població aturada estructural? (de llarga durada, i possiblement amb més d’una generació)
Autor Govern obert | Població aturada i prestacions - 17/12/2012

Considerant la població aturada estructural com aquella població a l’atur registrada a l’Oficina de Treball de la Generalitat amb més de 2 anys en aquesta situació, podem caracteritzar aquest col·lectiu a partir de les següents dades: 1. Les persones en situació d’atur des de fa més de 2 anys representaven el maig del 2012 el 18% del total de població aturada, havent crescut un 18% respecte el període anterior.

2.   Provenen majoritàriament d’activitats relacionades amb el comerç al detall (9,3%), activitats especialitzades al voltant de la construcció (7,5%) i activitats relacionades amb l’ocupació (empreses de treball temporal; 5,9%).

3.   El 70% d’aturats de llarga durada tenen més de 45 anys, que representen el 31% del total de persones majors de 45 anys a l’atur.

4.   El 41,5% de persones aturades que no tenen estudis fa més de 2 anys que es troben a l’atur, pel 36,9% que tenen estudis primaris incomplets i el 34,3% dels qui tenen estudis primaris.

 

Fitxes metodològiques (INDICADORS):

Persones aturades i demandants d’ocupació per nivell d’estudis finalitzats, sexe i nacionalitat:Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Persones aturades en funció de la durada, sexe, edat, nivell d’estudis i darrera activitat econòmica: Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
 

 

 

 

 


Enllaç permanent:


 

Afegir comentari

Fitxa d'usuariIniciar sessió | Registrar-se