Inici | Contacte | Ajuda | A A A | RSS RSS 2.0

2.7.1 Quants punts d'inaccessibilitat (barreres arquitectòniques) són detectats en les vies i espais públics del municipi? De quina mena són? A quins col·lectius afecten més? (actualització)

2.7.1 Quants punts d'inaccessibilitat (barreres arquitectòniques) són detectats en les vies i espais públics del municipi? De quina mena són? A quins col·lectius afecten més? (actualització) Govern obert | Qualitat de l’espai públic (manteniment, accessibilitat) - 04/06/2015

Hem millorat sobre tot al Barri Centre, Ciutat Cooperativa-Molí Nou i Vinyets-Molí Vell en zones on no s'havia actuat. S'ha incidit en tots els barris en cruïlles que complien anteriorment, adaptant-se a la normativa millorant en accessibilitat i en seguretat vial.

S'han reduït els punts d'inaccessibilitat atenent al criteris del CRID (Centre de recursos per a la integració de la diversitat), organisme de la Diputació de Barcelona que auditava l'accessibilitat i estat de la via pública, però a la vegada s'han afegit altres punts d'inaccessibilitat ja que s'han aplicat criteris més restrictius.

 

Indicadors 2014:

No accessible: no s'ha fet cap tipus d'actuació.

Barca: accessible però amb criteris antics.

Gual 40/60: actuacions fetes però antigues, no compleixen ja que  es va adequar a la vorera existent.

 

Segmentació per barris

 
El barri de Camps Blancs també ha vist reduït els punts d'inaccessibilitat.
 
Casablanca s'ha mantingut, existeixen encara alguns punts sobre els que caldria actuar tipus Barca a la zona interior del barri que són accessibles amb criteris antics.
 
El Barri Centre ha millorat força però també hi ha guals tipus Barca i algun gual 40/60 que s'hauria d'adaptar. En molts casos per actuar s'haurien d'ampliar voreres que implicaria abordar la situació a nivell "més macro". Ens trobem amb zones de difícil millora a nivell d'accessibilitat per la seva pendent.
 
Ciutat Cooperativa-Molí Nou ha millorat força, tot i que també hi ha zones on hi ha guals tipus Barca a la zona interior del barri que s'hauríem d'adaptar.
 
Marianao encara presenta força punts d'inaccessibilitat en zones que difícilment seran accessibles per tenir limitacions orogràfiques (muntanya, urbanitzacions, voreres estretes, carrers amb pendents...).
 
Vinyets-Molí Vell ha millorat. S'ha observat que la diagnosi efectuada al 2012 no recollia alguns punts d'inaccessibilitat i al fer la comparativa amb el 2014 s'ha vist que s'ha actuat tot i que encara hi ha algun gual tipus Barca que requeriria d'una actuació.
 

A continuació es mostra un mapa amb les actuacions efectuades i/o en previsió 2015, en groc i blau manteniment de calçada i accessibilitat efectuades, en lila previsió 2015 i accions sobre on ja s'ha actuat per ser urgents, verd accessibilitat parades de bus on s'està treballant i en taronja previsió d'accions en seguretat vial i semàfors.

 

  

Per últim incorporem informació sobre les plataformes. En gris accions efectuades abans del 2014, en blau les executades 2014, en verd les projectades (parades bus/accessibilitat 2014), en vermell plataformes demandades que s'estan estudiant i amb interrogant aquella demanda de plataformes amb una ubicació indefinida, és a dir o bé no se sap exactament quina és la demanda o la ubicació concreta.

 

 


Enllaç permanent:


 

Afegir comentari

Fitxa d'usuariIniciar sessió | Registrar-se